Sosyal Bilgiler Eğitimi ABD 2022/23 Bahar Yarıyılı Ders Programları ve Öğretmenlik Uygulaması Listesi Yayımlanmıştır.

YÖK tarafından alınan karara göre ülkemizde yaşanan afet nedeniyle 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi dersleri uzaktan yürütülecektir.  Bu nedenle öğrencilerimizin Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nn duyurularını da takip etmesi önemle duyurulur!

Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı 1. sınıf öğrencileri, ATA102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II dersini EGF2 ve YDİ102 Yabancı Dil II dersini EGF1 şubesinden alacaktır.

Öğrencilerimizin ders seçimleri sırasında bu şubelere göre derslerini seçmeleri gerekmektedir.

Ana bilim dalımızda alan bilgisi seçmelileri belli sınıf düzeylerine özgü bir şekilde açılmıştır. Bu nedenle öğrencilerimiz aşağıdaki tabloda kendi sınıf düzeyinin karşısında yer alan SAS kodlu seçmeli dersi alabilirler (Örneğin 2. sınıf öğrencileri SAS-003 ya da SAS-009 kodlu seçmelilerinden birini seçmelidir):

Sınıf Düzeyi

Alan Seçmelisi

Sorumlu Öğretim Elemanı

SAS-003 Harita Bilgisi ve Uygulamaları

Dr. Öğr. Üyesi Belma BARAK

SAS-009 Sosyal Bilgiler Öğretiminde Materyal Tasarlama

Doç. Dr. Davut GÜREL

3 SAS-006 Sosyal Bilgilerde Ders Kitabı İncelemesi Dr. Öğr. Üyesi Fatıma Betül DEMİR

SAS-010 Sosyal Bilgiler Öğretiminde Tarihsel Kanıt, Yerel ve Sözlü Tarih
Doç. Dr. Davut GÜREL

SAS-008 Sosyal Bilgiler Öğretiminde Drama (A) Dr. Öğr. Üyesi Ceren DOĞAN
SAS-008 Sosyal Bilgiler Öğretiminde Drama (B) Dr. Öğr. Üyesi Ceren DOĞAN

Öğrencilerimizin yukarıdaki bilgilere uygun olarak derslerini seçmeleri önemle duyurulur!
Ders programlarınıza ve Öğretmenlik Uygulaması listesine Eğitim-Öğretim/Lisans sekmesinden ulaşabilirsiniz.