image/svg+xml
image/svg+xml

2019-2020 Akademik Yılı “Oryantasyon Eğitimi”

2019-2020 akademik yılı “Fakültemiz Oryantasyon Eğitimi” Kutlubey Yerleşkesi Konferans Salonunda yapıldı. Programa dekanımız Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, dekan yardımcımız Doç. Dr. Fatma ÜNAL, fakültemiz öğretim elemanları ve bütün 1. sınıf öğrencilerimiz katıldı. Öğrencilerimize programda; üniversitemiz, fakültemiz ve birimleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Programın açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin SEMERCİ, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin her birinin öğretmen adayı olduğunu, üniversitenin diğer birimlerine ve topluma örnek olmaları gerektiğini ifade etti. Fakültemizin akreditasyon çizgisine, huzur ve mutluluk temelli misyon ve vizyonunda değine Semerci, bir Afrika sözü olan “Hızlı gideceksen yalnız git, daha ileriye gideceksen beraber git.” sözünden hareketle fakültemizin katılımcı anlayışına vurgu yaptı. Konuşmalarına, bir öğretmenin sevgi, saygı, sorumluluk ve sabır değerlerine sahip olması ve bunları öğrencilerine aktarması gerektiğini belirterek devam eden Semerci, bütün öğrencilerimize başarı ve mutluluk dileyerek sözlerini tamamladı.

Ardından, üniversitemiz internet hizmetlerini ve “Eduroam” sistemini Öğr. Gör. Safinur COŞKUNSU öğrencilerimize anlattı. Coşkunsu konuşmalarında, sisteme nasıl bağlanılacağını ayrıntılı bir şekilde ifade etti.
Üniversitemiz sağlık, kültür ve spor hizmetlerini anlatmak üzere kürsüye gelen Sağlık, Kültür, Spor Daire Başkanı Hali İbrahim YILDIZ, üniversitemiz Mediko-Sosyal Biriminden ve yemekhane hizmetlerine değindi.
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile ilgili bilgilendirme Türkay ÇİMEN tarafından yapıldı. Çimen konuşmalarında, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının hizmetlerini anlattı.
Üniversitemiz “Sıfır Atık Projesi” hakkında bilgilendirme yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa HARAL, projenin süreçlerine değindi.
Üniversitemiz “Rektörlük İletişim Merkezi (RİMER)” hakkında Özel Kalem Müdür Vekili Turgay DELİALİOĞLU tarafından bilgilendirme yapıldı. Delialioğlu konuşmalarında, Rimer’in sadece bir şikayet hattı olmadığını, aynı zamanda öğrencilerimiz ile iletişimin kolaylaştırıldığı bir platform olduğunu belirtti.
Erasmus, Mevlana, Farabi Değişim Programları ile ilgili bilgilendirme Ahmet ADALI tarafından yapıldı. Adalı konuşmalarında sürecin nasıl işlediğini ve imkânlarımızı anlattı.
Ortak derslerin uzaktan eğitim yolu ile verilmesi konusunda Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış ÇUKURBAŞI tarafından bilgilendirme yapıldı. Sistemin nasıl işlediği, nasıl giriş yapıldığına değinen Çukurbaşı, süreci ayrıntılı bir şekilde anlattı.
Programın sonunda kürsüye gelen dekan yardımcımız Doç. Dr. Fatma ÜNAL, konuşmalarını ardından öğrencilerin sorularını cevapladı. 2019-2020 akademik yılının mutlu ve huzurlu geçmesi temennileriyle program sona erdi.