Resimlerle Değerler Eğitimi

28.03.2019

28.03.2019 perşembe günü Arş. Gör. Dr. Davut GÜREL tarafından yürütülen Değerler Eğitimi dersinde 3. Sınıf öğrencileri ile birlikte değerlerin eğitimine yönelik resim çalışması yapıldı. Dr. Davut GÜREL çalışmanın amacını öğrencilerine: “Sosyal Bilgiler dersi öğrencilere tasarruftan vatan sevgisine kadar pek çok değeri öğrencilere kazandırmayı amaçlamaktadır. Öğrenilenlerin kalıcılığı birden fazla duyu organını işe koşan yöntemlerle sağlanmaktadır. Bu amaçla bizler de sosyal bilgiler dersine yer veren değerlere yönelik resim çalışması yaparak bu değerleri çizdiğimiz resimlerle verme becerimizi geliştirmeliyiz.” Diyerek açıkladı. Daha sonra dersi alan öğrenciler ilgili değerlere yönelik resim çalışması yaptı. Yapılan çalışmalar incelendiğinde değer eğitiminde kullanılabilecek etkili resimlerin ortaya çıktığı görüldü. Ders öğrencilerin resimlerini sunumu ve Arş. Gör. Dr. Davut GÜREL’in teşekkürü ile sonlandırıldı. Sürece ve çizilen resimlere ilişkin fotoğraflar aşağıda sunulmuştur.