"Sosyal Bilgilerde Sözlü ve Yazılı Edebiyat İncelemeleri" Dersi Bu Hafta Kütüphanede İşlendi

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı “Sosyal Bilgilerde Sözlü ve Yazılı Edebiyat İncelemeleri” dersi kapsamında dersin sorumlu öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma ÜNAL tarafından kütüphaneyi doğru ve etkili kullanma, bilimsel araştırma basamaklarına uygun kaynak tarama, edebi metin ve türlerine yönelik eserleri inceleme, edebi eserlerden sosyal bilgiler öğretiminde yararlanma ile birlikte kitap okumaya yönelik Üniversitemiz Kutlubey Kampüsü Kütüphanesi’nde etkinlik temelli bir çalışma gerçekleştirildi. İlki 4 Mart 2019 Pazartesi günü saat 10:30-12:30 arasında gerçekleştirilen çalışmada, Kütüphanemiz eğitim sorumluları Asena Sıla ÖNCÜ PİR ve Hatice DURMUŞ tarafından kütüphane tanıtımı ve kullanımı ile öğrencilerimize verilen hizmetler konusunda bilgilendirme yapıldı. Derse yönelik etkinliklerin paylaşıldığı çalışma sonunda tüm öğrencilerle birlikte kitap okunarak ve okunan kitapların içeriğine ve sosyal bilgiler öğretiminde kullanıma yönelik örneklerin paylaşılması ile ders sonlandırıldı. Dersin öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma ÜNAL tarafından ders kapsamında yürütülecek olan çalışmalara 11 ve 18 Mart 2019 tarihlerinde de devam edileceği ifade edildi. Ayrıca, Doç. Dr. Fatma ÜNAL: "Yaşam boyu öğrenme kapsamında okumadan olmaz, herkesi kitap okumaya ve okuduklarını paylaşmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki güneş dünyayı, kitap insanları aydınlatır." sözleri ile kitap okumanın insan hayatındaki önemine vurguda bulunmuştur. Bizler de Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı olarak hocamıza bu değerli etkinliği yapmış olmasından dolayı teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimizin kitapların ışığıyla aydınlanan bir hayat geçirmelerini diliyoruz...
  • Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğrencisi 10. Hitit Öğrenci Kongresine Katıldı

• AFAD gönüllülüğüne yönelik projelerin ikinci adımı tamamlandı

• 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konulu Etkinlik Gerçekleştirilmiştir