image/svg+xml
image/svg+xml

TÜBİTAK Projemiz Ulusal Basında

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünün TÜBİTAK tarafından çağrıya çıkılan “4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı” çerçevesinde desteklenen “İklim Değişikliğine Özel Bir Bakış (Öğrenme Güçlüğü Olan Öğrenciler İçin Kapsayıcı İklim Değişikliği Eğitim Projesi)” başlıklı çalışma kapsamında özel gereksinimli bireylere iklim değişikliği ile ilgili teorik ve pratik eğitimler verilerek farkındalık yaratıldı.

Bartın Üniversitesinin ve Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünün ilk TÜBİTAK 4008 projesi olma özelliğini taşıyan ve yürütücülüğünü Öğretim Görevlisi Nihal ÖZDEMİR’in yaptığı çalışmada, Sosyal Bilgiler Eğitimi ABD öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatma ÜNAL ve Dr. Öğr. Üyesi Belma BARAK, Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Yasemin BÜYÜKŞAHİN ve Bartın Lisesinden Dr. Mehmet ÜNAL da araştırmacı olarak yer aldı.

Basın kuruluşu SABAH’a proje etkinlikleri hakkında bilgi veren Öğretim Görevlisi Nihal ÖZDEMİR, "Etkinliklerimizi Bartın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Alanında gerçekleştirdik. Hangi enerji kaynaklarının kullanılmasının doğaya olumsuz etkilerinin olabileceğini, hava kirliliğinin nedenlerini ve sonuçlarını fark etmeleri, yakın çevresinde yaşanan sel, taşkın ve heyelanların iklim değişimi ile ilişkisini keşfedip, bu durumları engellemek, karşılaştığında yapması gerekenleri, yaşadığı çevredeki afetlerin ve çevre sorunlarının oluşum nedenlerini, su ve toprak kirliliğini engellemek, insan sağlığına zararlarını en aza indirmek için deterjan kullanımının azaltılması gerektiği, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmaya yönelik çözüm önerileri gibi bir alanda 24 çeşitli etkinlik yaparak bu konuda bilgilenmelerini sağladık, hem de bir takım olmayı öğretmiş olduk" dedi.

Projeye destek olan Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bartın Şube Müdürlüğü ile çocuklarımızın ailelerine sonsuz teşekkür ederiz. Ayrıca proje ekibindeki hocalarımızın başarılarının devamını dileriz.

https://www.sabah.com.tr/bartin/2023/08/25/bartin-universitesi-egitim-fakultesinden-ozel-gereksinimli-ogrencilere-iklim-degisikligi-projesi

  • Bir Bilgi Bir Hayat

  • AFAD gönüllülüğüne yönelik projelerin ilk adımı tamamlandı

  • Mezunlarımız İle Söyleşi

  • Bölümümüz Öğretim Üyeleri Kutlama Yemeğinde Bir Araya Geldi

  • TÜBİTAK 2209/A Projesi Kapsamında Öğrencilerimizin Makalesi Yayınlandı

  • Öğrenci Temsilcileriyle Bölüm Toplantısı Yapıldı.

  • Bölümümüze Yeni Katılan Hocamız İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

  • 4.Sınıf Öğrencilerimiz Ebru Sanatı Çalışması Gerçekleştirdi

  • 4.Sınıf Öğrencilerimiz AFAD'a Ziyarette Bulundu

  • Temiz Kampüs, Temiz Çevre